Hukuk akıl yürütme hukuku dönemleri için test soruları hazırlanmıştır. Test 1. olarak toplam 30 soru hazırlandı. İcra Müdürü ve İcra Direktör Yardımcısı adaylarına başarı diliyoruz.
#1. Taraflardan biri, dava dosyasının yargı yetkisi veya yargı yetkisi kararında resmi veya yetkili mahkemeye gönderilmesini isterse?
#2. Hakimi reddeden parti diğer tarafa haber verecektir. Diğer taraf dilekçeye ne kadar cevap vermeli?
#3. Reddetme kararının bildirilmesinden hakimin reddedilmesine karşı temyiz süresi ne kadardır?
#4. Dosyası işlemden kaldırılan dava, işlemden kaldırıldığı tarihten itibaren başlayarak taraflardan birinin uygulanması üzerine yenilenebilir mi?
#5. İstifa müvekkiline istifa eden avukat yardımcısının görevi ne kadar sürer?
#6. Ödediği tazminat nedeniyle, sorumlu yargıç ne kadar geri kazanır?
#7. Kanıt belirleme kararına karşı itiraz süresi ne kadar sürer?
#8. İşlemin gerçekleştirilmesine neden olan engelin ortadan kaybolmasından sonra eski devlet ne kadar süre talep edilmelidir?
#9. Tatillerin sonu ve yargı tatilinde çalışıyorsa, bu dönem tatilin sonundan itibaren uzatılır mı?
#10. Mahkeme tarafından ücret ve giderlerin ödenmesi için tam olarak verilen zaman nedir?
#11. Hakemin kararına karşı yalnızca iptal işlemleri yapılabilir. Bir iptal vakası açma zamanı nedir?
#12. Davanın dilekçesi, bildirim sırasında mahkeme tarafından davalıya bir dilekçe göndermeli mi?
#13. Taraflar mahkemeye ön sınav duruşmasına kaç hafta davet edilmelidir?
#14. Tanık en azından duruşma gününden ne kadar davet edilmelidir?
#15. Uzman raporuna itiraz süresi ne kadar sürer?
#16. Düzeltildiği prosedürel prosedürü yerine getirmek için reforma başvuran tarafa ne kadar zaman veriliyor?
#17. Tanık, sorulan sorulara cevap vermezse ya da yemin etmemesi durumunda, disiplin hapishanesi ne kadar süre geçmemesini sağlar?
#18. Bölge Adalet Divanı’nın hukuk bürolarında, duruşma çalışmalarındaki soruşturma için belirlenen masrafları yatırmanın en az zamanı nedir?
#19. Hakem kararlarının iptal edilmesi talebi üzerine alınan kararlara Adalet Mahkemesi’nin kararı ve hakemin kararlarının iptal edilmesi talebi üzerine alınan kararlar ne kadar süredir uygulanmalıdır.
#20. Yüksek Mahkeme dosyalarında, taraflardan biri temyiz veya müdahale dilekçesinde duruşma talep ettiyse, Yüksek Mahkeme Yüksek Mahkeme tarafından bir gün için belirlenir ve davetler taraflara gönderilir. Bildirim tarihi ile duruşma günü arasında ne kadar süre mevcut olmalıdır?
#21. Diğer taraf, tedbirin uygulanmasından itibaren ihtiyati tedbirin uygulanması sırasında mevcutsa; Mevcut değilse, önlem önleminin koşulları, mahkemenin yargı yetkisi ve teminat, önlemin uygulanmasına ilişkin raporun bildirilmesinden sonraki süre içinde mahkemenin yargı yetkisi ve garantiyi temyiz eden mahkemeye başvurabilir. ?
#22. İhtiyati tedbir kararının uygulanması nedeniyle çıkarları açıkça ihlal edilen üçüncü taraflar, ihtiyati tedbir öğrendikleri zaman içinde ihtiyati önlem ve garantinin koşullarına itiraz edebilir mi?
#23. Eğer dava açılmadan önce ihtiyati tedbir karar verilmişse, bu kararın uygulanması talebinin dava açılması gereken sürenin ne kadar olduğu?
#24. Tedbire karşı önlemin verilen karara karşı itiraz süresi nedir?
#25. Taraflardan biri hakemin kararına karşı karar için ne kadar zaman uygulanabilir ve tutum talep edebilir?
#26. Tahkim Kurulu’nun bir veya daha fazla reddedilmesi kabul edilmezse, karara itiraz etmek için zaman başvurusu dönemi nedir?
#27. Tarafların duruşma günü için ne zaman başvurması gerektiğinde gün belirlenmezse, dosya işlemden ne kadar süre kaldırılacak?
#28. Akıllıca karar, zorunlu nedenlerden dolayı ne kadar süredir yazılmalıdır?
#29. Temyiz, kararın sonundaki karar gününde duruşma günü. ?
#30. Tazminat için dava açma hakkı, hükmün kesinleştirilmesinden veya ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasından sonra bir sınırlama tüzüğüne ne kadar sürer?
Lütfen makaleyi değerlendirin